Pompoensoep

Pompoensoep met ras el hanout

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Snijd de pompoen in blokjes, verdeel ze met wat olijfolie op een bakplaat en rooster ze zo’n 15 minuten in de oven.
  3. Snijd de rode ui en de gember klein.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan, voeg de ui, de gember, de ras el hanout en het komijnzaad toe en bak circa 2 minuten.
  5. Voeg de saffraan, het water en de pompoen toe en laat 15 minuten koken.
  6. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  7. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Opmaaktip

Garneren met een lepel crème fraîche, een takje munt, pompoenpitjes en een scheutje olie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 cm gember
  • 1 flespompoen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl ras el hanout
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 l water
  • 40 g pompoenpitten
  • 5 blaadjes munt
  • olijfolie
  • crème fraîche
  • scheutje olie

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten