Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees van varkensprocureur met bockbier

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes en dep het vlees met een stuk keukenpapier droog.
  2. Verhit in een braadpan olijfolie en boter en bak het vlees rondom bruin. Doe dit eventueel in meerdere fasen. Haal het vlees uit de pan, maak de pan tussendoor niet schoon.
  3. Verhit eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en voeg de ui, de wortel en de bleekselderij toe, bak 2-3 minuten op laag vuur.
  4. Voeg nu de mosterd, de kruidnagel, de steranijs, de jeneverbessen en de tomatenpuree toe. Ontzuur de tomatenpuree.
  5. Leg het vlees terug in de pan, schenk het bier en de bouillon erbij. Zorg ervoor dat het vlees net onderstaat.
  6. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan en sudder het vlees in 2 uur gaar.
  7. Voeg nu de abrikozen en de ontbijtkoek toe, breng het geheel op smaak met peper en zout.

Opmaaktip

Lekker om te serveren met gebakken krieltjes uit de oven en krokante spruiten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g procureur
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 4 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 2 steranijzen
  • 330 ml bockbier
  • 200 ml runderbouillon
  • 80 g ontbijtkoek
  • 300 g winterpeen, gesneden
  • 200 g bleekselderij, gesneden
  • 150 g abrikozen, kleingesneden
  • peper en zout

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten