Vegan kapsalon

Rijkgevulde schotel van zoete aardappelfriet met shoarma van paddenstoelen

Gang
Hoofdgerecht Bijgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten 15 minuten
Oventijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de eryngii in de lengte doormidden en besprenkel met olijfolie, de shoarmakruiden, de barbecuesaus en een snufje fleur de sel. Hussel goed door elkaar en plaats in de oven.
  3. Laat ongeveer 20 minuten roosteren, neem uit de oven en trek het tot losse draden. Meng met het braadvocht en houd apart.
  4. Verhoog de temperatuur van de oven naar 210°C.
  5. Borstel de zoete aardappels goed schoon en snijd er mooie friet van. Schep op een ruime bakplaat, zodat de friet goed los van elkaar kan liggen.
  6. Smelt de kokosolie in magnetron. Schenk over de zoete aardappel en voeg er het gerookte paprikapoeder, fleur de sel en versgemalen peper aan toe.
  7. Hussel goed door elkaar en plaats in de hete oven. Laat in ongeveer 20 minuten bakken tot krokante friet. Hussel tussendoor een aantal keren door elkaar.
  8. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en marineer in limoensap.
  9. Snijd de little gem grof. Snijd de pepers in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  10. Dresseer de krokante friet op een grote schaal en verdeel er de gesneden sla over.
  11. Verdeel er de shoarma van paddenstoelen overheen en top met de tomaat, de rode ui en de peper.
  12. Trek er strepen van de roomkaas en de mayonaise over en rasp er ten slotte nog wat limoenschil overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 eryngii paddenstoelen
  • 1 tl shoarmakruiden
  • 2 el vegan barbecuesaus
  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 4 el kokosolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • ½ rode ui
  • ½ limoen
  • 2 cogollos
  • 2 tomaten
  • 4 el vegan roomkaas
  • 4 el chipotlemayonaise
  • 2 jalapeñopepers
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 01 maart 2023