Champignoncrèmesoep

De Hollandse klassieker onder de soepen, maar dan in een fancy variant. Gemengde paddenstoelen vullen kant-en-klare champignonsoep aan. Aan tafel bestuiven met poeder van fijngemalen gedroogde trompettes de la mort voor een extra woweffect.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10 11 12
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Maal de trompettes de la mort fijn. Zeef en bewaar het fijne poeder. Gebruik de in de zeef achtergebleven stukjes later in de soep.
  2. Verhit de olie en bak hierin de gemengde paddenstoelen in 5 minuten lichtbruin en beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart. Breng intussen de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 liter water en de trompettes uit de zeef rustig aan de kook.
  3. Klop de crème fraîche stijf en schep in een spuitzak. Spuit een rand of cirkel crème fraîche in diepe borden. Zet de gebakken paddenstoelen in de crème fraîche en steek er takjes kruiden in. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep aan tafel in de borden en bestuif met wat trompettes-poeder.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 el gedroogde trompettes de la mort
  • 2 el olijfolie
  • 600 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en de grote exemplaren wat kleiner gesneden
  • 1 kilo paddenstoelensoep (diepvries)
  • 250 g crème fraîche
  • 8 takjes kervel
  • 8 takjes dragon

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant