Roti met geitencurry

Roti met linzen en een weldadige mix van geurende specerijen vormen de basis. De vulling bestaat uit kruidig geitenstoofvlees. Garnering van limoen en een pittige pepersaus maken het af.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem en het bakmeel door elkaar en voeg een flinke snuf zout toe. Meng er circa 350 ml water door en 1 eetlepel zonnebloemolie. Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat een uurtje rusten (langer kan ook, leg het dan in de koeling).
  2. Spoel de linzen af in een zeef. Verhit de overige zonnebloemolie en bak hierin de ui en knoflook met de specerijen 5 minuten. Voeg de linzen toe en schud alles om. Voeg een halve liter water toe en kook alles in circa 20 minuten gaar. Schep in een zeef en laat uitlekken.
  3. Meng intussen het stoofvlees met de azijn en laat 10 minuten staan. Laat uitlekken, dep droog met keukenpapier. Meng de kerriepasta met de ui en de knoflook en tot slot met het vlees. Verhit de boter en bak hierin dit mengsel in 10 minuten rondom bruin. Voeg 300 ml water toe en laat op heel lage stand in 1 uur zacht gaar worden. Voeg na 40 minuten de aardappel en kousenband toe.
  4. Roer het linzenmengsel los. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het deeg in 8 bollen en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot plakken van een paar millimeter dik. Verdeel het linzenmengsel over 4 plakken. Leg de andere 4 plakken erop en rol de roti uit tot plakken van circa 4 mm. Verwarm een ruime koekenpan en rooster hierin de roti in 5 minuten gaar. Keer halverwege.
  5. Proef de curry en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de curry over de roti en serveer met limoen en Madame Jeanette pepersaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 350 g bloem + extra om te bestuiven
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g rode linzen
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl garam masala
  • ½ tl komijnzaad

Geitencurry:

  • 800 g geitenstoofvlees, in kleine stukjes
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 2 el Zainab Surinaamse kerriepasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g boter
  • 400 g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 100 g kousenband of haricots verts, in stukjes
  • 1 limoen, in partjes
  • Madame Jeanette pepersaus, naar smaak

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant