Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de pompoen in de lengte doormidden, lepel er het vruchtvlees uit leg in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid rijkelijk met zout en peper en plaats in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 30 minuten roosteren tot de pompoen zacht is.
Lepel de puree uit de pompoen en draai ⅓ met een scheutje olijfolie tot een gladde crème in de blender.
Meng de rest met de ricotta en verfris met citroenrasp en -sap. Snijd de rest van de citroen in uiterst dunne plakjes.
Snijd met een vlijmscherp mes de suprêmes aan de achterkant in en snijd bijna helemaal door tot aan het botje zodat een opening ontstaat.
Schep de pompoenpuree met ricotta in een spuitzak en vul de suprêmes ermee.
Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de suprêmes rondom tot ze mooi bruin gebakken zijn. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 °C. Leg in een ovenschaal en laat de gevulde maiskip in de oven verder garen gedurende ongeveer 10 minuten.
Blus de pan waarin de kip is gebakken af met de witte wijn en voeg er de plakjes citroen aan toe. Laat reduceren tot een krachtige jus.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Spuit de rest van de pompoenpuree met ricotta in de pasta en leg in een ovenschaal. Rasp er eventueel wat kaas overheen en plaats in de oven tot het goed heet is.
Neem de maiskip uit de oven en snijd in tranches.
Smeer een mooie streep van de pure pompoenpuree op het bord en leg er de maiskip op. Dresseer er de gevulde pasta langs en schenk er ten slotte de saus langs.