Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de aardappels, snijd grof en kook ze in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. Stamp tot een gladde puree en voeg er de eidooier en een lekker klontje roomboter aan toe. Breng op smaak met truffeltapenade, peper en zout.
Schep in een spuitzak met een kartelmondje en spuit mooie rozetten op een bakmatje. Bak de pommes duchesse kort voor het serveren 12 minuten in de voorverwarmde oven van 175 °C.
Draai de gedroogde paddenstoelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg er de hazelnoten en de roomboter aan toe en draai tot een bijna glad geheel. Kruid met zout en peper. Smeer deze korst uit op een vel bakpapier en leg er een tweede vel papier op. Rol gelijkmatig uit met een deegroller en laat opstijven in de koelkast.
Maak de haricots verts schoon en blancheer kort in gezouten water. Koel terug en laat goed uitlekken. Snijd de beukenzwammetjes van de onderkant af.
Snijd de plakjes rauwe ham in de lengte doormidden en verdeel er de haricots verts en ⅔ van de beukenzwammetjes over. Rol er strakke rolletjes van en leg op een bakplaat. Kruid met zout en peper en leg op ieder rolletje een vlokje roomboter. Plaats de laatste 6 minuten bij de pommes duchesse in de oven.
Bak de achtergehouden beukenzwammetjes mooi bruin in een klontje roomboter en kruid met zout en peper. Laat iets afkoelen en meng dan voorzichtig met de mousselinesaus. Breng op smaak met een lepeltje truffeltapenade.
Snijd 4 mooie plakken van de kalfsmuis en bak deze kort om en om bruin in een klontje roomboter. Kruid met zout en peper.
Leg op een bakplaatje. Steek ronde plakken uit van de korst van hazelnoten en gedroogde paddenstoelen en leg op het vlees. Laat kort gratineren in de oven onder de grill of gratineer het met behulp van een gasbrandertje.
Dresseer de kalfsmuis op het bord en zet er de rolletjes met haricots verts en de pommes duchesse langs. Schenk er de saus aan tafel langs.