Italian Coffee met cantuccini

Italian Coffee met cantuccini

Gang
Drank
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Begin met het zetten van een kopje sterke espresso. Laat het even afkoelen tot het warm is, maar niet te heet.
  2. Neem een hittebestendig glas of een speciaal koffieglas. Giet de Disaronno Originale in het glas.
  3. Voeg de espresso toe aan het glas met de Disaronno. Roer voorzichtig om de twee vloeistoffen te mengen.
  4. Klop de slagroom en mascarpone samen tot een gladde, maar stevige consistentie.
  5. Lepel het slagroom-mascarpone mengsel voorzichtig bovenop de koffie, zodat het een mooie laag vormt.
  6. Druppel de chocoladesaus over de slagroom-mascarpone laag.
  7. Kruimel het cantuccini koekje op de slagroom.

Tip

Adviseer je gasten om door de slagroomlaag heen te drinken voor de volledige ervaring van de gelaagde smaken.

Ingrediënten

  • 2 borrelglaasjes Disaronno Originale
  • 1 kopje sterke espresso
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel chocoladesaus
  • 1 cantuccini koekje (voor garnering)

Publicatie datum: 04 december 2023

Gerelateerde recepten