Spanish Coffee met citroennougat

Spanish Coffee met citroennougat

Gang
Drank
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Begin met het zetten van een kopje sterke espresso. Laat het even afkoelen tot het warm is, maar niet te heet.
  2. Neem een hittebestendig glas of een speciaal koffieglas. Giet het borrelglaasje Tia Maria Coffee Liquer in het glas.
  3. Voeg de espresso toe aan het glas met de Tia Maria. Roer voorzichtig om de twee vloeistoffen te mengen.
  4. Klop de slagroom licht op totdat het lobbige consistentie heeft. Het moet stevig genoeg zijn om op de koffie te blijven drijven, maar nog steeds romig. Lepel de slagroom voorzichtig over de achterkant van een lepel bovenop de koffie, zodat het een mooie laag vormt.
  5. Strooi de fijngesneden citroennougat over de slagroom. Voeg vervolgens een beetje citroenrasp toe voor een frisse toets. Eindig met een mespuntje speculaaskruiden bovenop voor een warme, kruidige smaak.
  6. Serveer de Spanish Coffee direct.

Tip

Adviseer je gasten om door de slagroomlaag heen te drinken voor de volledige ervaring van de gelaagde smaken.

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 borrelglaasje Tia Maria Coffee Liquer
  • 1 kopje sterke espresso
  • 2 eetlepels lobbige slagroom (ongezoet)
  • 1 theelepel fijngesneden citroennougat
  • Citroenrasp (voor garnering)
  • Een mespuntje speculaaskruiden

Publicatie datum: 04 december 2023

Gerelateerde recepten