‘Eend’ van knolselderij met polenta

Geroosterde knolselderij met hoisinsaus, bijna niet van eend te onderscheiden, geserveerd met gebakken polenta, frisse radicchiosalade en rode wijnsaus.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij tot een ovale vorm, zodat het een beetje lijkt op een eendenfilet. Doe de afsnijdsels in een steelpan. Maak aan een kant kruislings inkepingen in de plakken knolselderij zoals je dat doet bij het vel van eend. Leg de plakken op 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en leg er wat tijm en een paar platgeslagen knoflookteentjes op Vouw de pakjes dicht en gaar de knol 30 minuten in een oven van 180°C.
  2. Laat de afsnijdsels van de knolselderij met de rode wijn en groentebouillon op lage stand zacht koken. Maak intussen de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens het mengen van de polenta de parmezaan toe. Schep het op een siliconen matje en vlak het uit tot een plak van circa 2 cm. Laat afgedekt afkoelen.
  3. Neem de knolselderijplakken uit de pakketjes. Meng de hoisin- met de sojasaus en bestrijk de bovenkant van de plakken ermee. Zet de plakken terug in de oven en laat in 20 minuten mooi bruin worden. Bestrijk regelmatig met het sojamengsel.
  4. Passeer de rodewijnsaus en laat op lage stand nog meer indampen (de afsnijdsels kunnen nu weg).
  5. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak hierin nog 10 minuten met de rest van de tijm en knoflook. Schep de braadboter regelmatig over de bovenkant zodat ‘het velletje’ nog mooier kleurt.
  6. Snijd de polenta in gelijke repen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de polentarepen goudbruin. Meng de radicchio met het citroensap en de Toscaanse olijfolie. Serveer de zoete knolselderij met de polenta. Garneer met de radicchio en schep de wijnsaus erbij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 knolselderij, geschild en in 4 gelijke plakken
  • 6 el olijfolie
  • klein bosje tijm
  • 1 bol knoflook
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 g instant polenta
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el hoisinsaus
  • 4 el Kikkoman sojasaus
  • 100 g boter
  • ¼ kropje radicchio, in fijne reepjes
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 4 el Toscaanse olijfolie

Publicatie datum: 24 juni 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant