Slimme Keuken

Meer marge in minder tijd

Bijna iedere ondernemer heeft te maken met een structureel personeelstekort en steeds meer druk op de kosten. Daarom ontwikkelde Sligro Slimme Keuken. Met deze culinaire oplossing maak je minimaal 65% marge in 40% minder tijd, en met minder personeel.

Blijf creatief én winstgevend met Slimme Keuken

Speciaal voor chefs en horecaondernemers die met weinig personeel toch gerechten van hoge kwaliteit willen bieden, ontwikkelde Sligro Slimme Keuken. Hiermee profiteer je van:

✔ tijdwinst: minimaal 40% minder uren kwijt aan je mise-en-place
✔ betere marge: minimaal 65% marge per gerecht
✔ constante kwaliteit: door eenvoudig te bereiden gerechten
✔ ruimte voor creativiteit: geef je eigen draai aan de componenten en recepten
✔ minder foodwaste: door slim inkopen en ingrediënten die in je hele menu terugkomen

Wat is Slimme Keuken?

Werk met slimme componenten
Slimme Keuken draait om kwalitatieve componenten.  Met tijdswinst, gezonde marges en constante hoge kwaliteit als uitgangspunt. 

Ontdek de componenten >

Kosten verlagen & rendement verhogen
Door je ingrediënten en je mise-en-place te minimaliseren, gaan je kosten omlaag en je rendement omhoog. En met het bijbehorende calculatiemodel bewaak je de foodcost en marges per gerecht. 

Bereid in maximaal 10 stappen 
Alle ruim 120 recepturen van Slimme Keuken zijn in 5 à 10 stappen te bereiden. Door één persoon. De gerechten zijn dus snel te bereiden, ook zonder geschoold of extra personeel.

Variëren met een goede basis
Door terugkerende ingrediënten te gebruiken, wordt je inkoop efficiënter en je rendement hoger. In Slimme Keuken stimuleren we je eindeloos te variëren met dezelfde basisingrediënten en daar eenvoudig je eigen twist aan te geven.

40% minder arbeidsuren met slimme componenten

Minimaliseer je mise-en-place en bereidingsstappen met de ruim 5000 componenten van Slimme Keuken.

Laat je inspireren door 120+ recepten

De 120+ Slimme Keuken-recepten – inclusief adviesprijzen en marges – bieden zowel constante kwaliteit als ruimte voor je eigen signatuur.  

Bewaak je marges met het calculatiemodel

Bereken snel je inkoopkosten en marges met het Slimme Keuken-calculatiemodel. Gegarandeerd minimaal 65% marge per gerecht.

Chefs hebben met Slimme Keuken...

 

✔ minder tijd nodig voor de mise-en-place
✔ ruimte over voor eigen creativiteit en signatuur
✔ minder (ervaren) koks nodig om shifts te draaien
✔ gegarandeerd een hoge kwaliteit
✔ minder waste in de keuken

Ondernemers kunnen met Slimme Keuken...

 

✔ makkelijker de roosters volplannen
✔ de zaak laten draaien met een minder ervaren keukenbrigade
✔ gerechten met gezonde marges serveren
✔ foodwaste minimaliseren
✔ en daarmee kosten besparen

Proef gratis zelf

Wil je de voordelen van Slimme Keuken zelf ervaren? Plan een vrijblijvende proefsessie bij een Sligro-vestiging bij jou in de buurt en ontdek:  

  • hoe Slimme Keuken werkt én hoe de gerechten smaken

  • hoeveel tijd je wint, terwijl er toch voldoende ruimte is voor je eigen signatuur  

  • hoeveel hoger je marges worden door te werken met Slimme Keuken  

  • of werken met Slimme Keuken een slimme keuze is voor jouw horecazaak

Veelgestelde vragen

Haal alles uit je zaak

Sligro wil jou als ondernemer in food onbezorgd en slim laten ondernemen. Dat doen we door oplossingen aan te bieden voor jouw grootste uitdagingen.