Soep is bij uitstek comfort food. Nederlanders consumeren dan ook zo’n 18 liter soep per persoon per jaar, onze zuiderburen bijna 26 liter en de oosterburen ongeveer 45 liter. In Nederland wordt soep vooral als voorgerecht gegeten, maar de maaltijdsoep wint terrein. In België is soep vooral populair als avondmaaltijd of lunch. Hoewel iedereen natuurlijk zijn eigen favoriete soep heeft, steken er een paar soepen met kop en schouders bovenuit: pompoensoep (uiteraard vooral in de herfst), tomatensoep (jaarrond) en de laatste jaren heeft de courgettesoep zich een weg naar de top 3 gevochten. Aziatische soepen, zoals ramen, zijn momenteel duidelijk bezig met een opmars. Bij de jongere generaties is linzensoep een van de populairste soepen.
Huisgemaakte bouillon is natuurlijk fantastisch voor de smaak én voor het verhaal bij het gerecht. Maar zelf maken is ook zeer tijdrovend. Bij Sligro kun je daarom kiezen uit een bijna eindeloos assortiment fonds, bouillons en soepen. Zo bespaar je niet op kwaliteit, maar wél op tijd. Kostbare tijd, die je nu kunt gebruiken om op jouw eigen creatieve wijze de basis verder uit te bouwen en te upgraden.