LEESTIJD: 5 minuten

Blog | Lunch basics +

Pannenkoeken, burgers, wentelteefjes, salades, flammkuchen en soepen: het zijn goede bekenden van iedere lunchkaart. Sterker nog, dit is hoe het grootste deel van Nederland het liefst luncht. Maar dat betekent niet dat er voor de chef geen eer aan te behalen valt! Want juist die lunch klassiekers kun je naar een hoger level tillen. En dat kun je zo makkelijk of uitdagend maken als je zelf wilt. In onze drie zoete en drie hartige lunchgerechten gaven we kanten- klare producten een inspirerende hoofdrol.

Coquilles met marge
Er zijn voor- en tegenstanders van coquilles uit de diepvries. Inderdaad gaat de smaak iets achteruit, maar in veel gerechten is dat niet eens zo’n groot probleem. In Aziatische gerechten met veel smaaktoevoegingen bijvoorbeeld. De voordelen van diepvries zijn bovendien groot. Ten eerste heb je ze altijd in huis - handig natuurlijk. Daarnaast zijn ze over het algemeen al helemaal schoongemaakt, wat tijd bespaart. En last but not least: je kunt makkelijker je kostprijs berekenen dan bij verse coquilles, omdat daarbij de prijs sterk wisselt. Win-win-win dus.

Freeze!

Diepvriezen is cool! Dat de houdbaarheid van diepgevroren producten vele malen langer is, weet natuurlijk iedereen. Met diepvriesproducten op voorraad ben je bovendien altijd flexibel en kun je eenvoudiger marge toevoegen. En tegenwoordig is het vaak ook nog eens zo dat de kwaliteit van diepvries producten zeer hoog is. Zo zijn doperwtjes veel korter onderweg naar de vriezer van de leverancier dan naar jouw keuken wanneer je ze vers zelf inkoopt. En ook veruit de meeste broodsoorten gaan er zeker niet op achteruit bij een vriesbeurt. En wist je dat artisjokbodems uit de diepvries serieus goed zijn?

Bak ze bruin

Pannenkoeken bakken is leuk, maar ook best veel werk. Wil je de pannenkoeken op je lunchkaart naar een next level tillen, dan is het slim om te gaan voor kant-en-klare pannenkoeken van hoge kwaliteit. Zo houd je tijd over om je te storten op een mooie garnituur, saus of opmaak. Of op andere inspirerende lunchgerechten.

Hot topics