Breadpudding van feeststol

Een variant op het bekende Britse dessert dat traditioneel gegeten wordt met de feestdagen.
Gang
Nagerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de feeststol in grove stukken en meng met de noten, zuidvruchten en/of het tropisch fruit.
  3. Voeg de rasp van de citrusvruchten, de melk, de eieren, de suiker en de specerijen toe en meng voorzichtig maar goed door elkaar. De blokjes feeststol moeten wel heel blijven.
  4. Vet een bakvorm (cakevorm of tulband) in, bekleed aan de binnenkant met bakpapier en schep er voorzichtig de massa in.
  5. Plaats in de oven en laat in ongeveer 50-60 minuten gaar bakken. Let op dat de breadpudding niet verbrandt. Dek deze anders af met aluminiumfolie als het te veel kleurt.
  6. Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en los dan uit de vorm.

Tip Serveer er lobbige slagroom bij om het helemaal rijk te maken. De slagroom hoeft dan niet eens gezoet te zijn. Wat vulling betreft: the sky is the limit. Stukjes chocolade, zuidvruchten, noten en zelfs blokjes vers fruit kunnen erin verwerkt worden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g feeststol
  • 500 g gemengde noten, zuidvruchten, blokjes tropisch fruit
  • rasp van 1 sinaasappel
  • rasp van 1 citroen
  • ½ tl kaneelpoeder of speculaaskruiden
  • 6 dl melk
  • 2 eieren
  • 140 g witte basterdsuiker

Publicatie datum: 15 februari 2018

Gerelateerde recepten