Wentelteefjes van feeststol met amandelijs en krokante amandel

Wentelteefjes van feeststol met amandelijs en krokante amandel

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng het florentinepoeder met het amandelschaafsel en strooi een dun laagje uit op een bakmatje.
  3. Bak de florentine goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukken.
  4. Meng in een schaal de melk met het kaneelpoeder, een snufje zout en het ei.
  5. Leg er de sneetjes feeststol in, draai om en laat enkele minuten liggen.
  6. Smelt de roomboter in een antiaanbakpan tot deze net begint te kleuren. Laat de sneetjes feeststol iets uitlekken en bak ze aan beide kanten mooi goudbruin in de roomboter.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en dresseer op het bord.
  8. Leg er een bolletje van het ijs op en garneer met een schots van de krokante amandel.

Tip Eventueel kun je de feeststol met behulp van een koekjessteker uitsteken in een andere vorm.

 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 sneetjes feeststol
  • 2,5 dl melk
  • 1 ei (maat L)
  • snufje kaneelpoeder
  • snufje zout
  • klontje roomboter
  • 4 bollen notenijs (alternatief: roomijs walnoot, chocolade-hazelnoot)
  • 4 el florentinepoeder MNDV
  • 2 el amandelschaafsel

Publicatie datum: 15 februari 2018

Gerelateerde recepten