Gebakken feeststol met een compote van kersen en amandelen

Met kristalsuiker gebakken feeststol met een compote van amarenakersen en amandel, geserveerd met frambozensorbet

Gang
Lunchgerecht Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de compote de siroop van de kersen in een steelpan en voeg er de amandelen aan toe. Laat ongeveer 10 minuten op een laag pitje smoren, zodat de amandelen iets zachter worden.
  2. Voeg de kersen, het citroensap en de -rasp toe en bind de compote eventueel lichtjes bij met maizena.
  3. Strooi de kristalsuiker op een bord en druk de plakken feeststol er aan beide kanten goed in.
  4. Verwarm de plantaardige boter in een antiaanbakpan en bak op een laag vuur de plakken feeststol tot het licht begint te karamelliseren. Draai om en bak de andere kant op dezelfde manier.
  5. Dresseer de gebakken feeststol op een bord en lepel er de compote over.
  6. Schep er de frambozensorbet op en serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken (glutenvrije) feeststol
  • 4 el kristalsuiker
  • klontje plantaardige boter
  • 4 el amarenakersen (met siroop)
  • 100 g gepelde amandelen
  • sap en rasp van ½ citroen
  • maizena
  • 4 bolletjes frambozensorbet

Publicatie datum: 16 november 2021

Gerelateerde recepten