Toast van rozijnenbrood met foie royale en vijgen

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en bak het rozijnenbrood aan beide kanten mooi goudbruin.
  2. Bestrooi lichtjes met de suiker en karamelliseer kort aan beide kanten.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Smeer de toast lichtjes in met de confituur.
  5. Snijd het harde puntje van de vijgen en snijd de vruchten in kwarten.
  6. Maak de pan schoon en bak kort op 1 kant de plakjes Foie Royale in de droge pan. Kruid met versgemalen peper en zout.
  7. Dresseer de gebakken Foie Royale met de verse vijgen op de toast. 8. Garneer met de bloemblaadjes en een puntje van de confituur.

Tip Hoef je niet rekening te houden met allergieën, dan kun je dit recept ook maken met een heerlijke feeststol.

Tip In plaats van de gebakken foie royale te gebruiken, kun je het ook serveren met een mooie plak terrine van foie royale die je elders in dit magazine aantreft.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 mooie plakken glutenvrij rozijnenbrood
  • 1 el roomboter
  • 1 el rietsuiker of lichte basterdsuiker
  • 4 mooie plakken Foie Royale
  • 4 tl vijgenconfituur
  • 2 verse vijgen
  • 2 eetbare anjers
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020

Gerelateerde recepten