Gouden hammousse

Gouden hammousse
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week voor de mousse de gelatine in koud water.
  2. Verwarm een scheutje van de bouillon en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Meng met de rest van de bouillon.
  3. Snijd beide hamsoorten zo fijn mogelijk.
  4. Draai de ham met een gedeelte van de bouillon in de keukenmachine glad. Doe dit zo snel mogelijk om schiften te voorkomen.
  5. Voeg de rest van de bouillon toe en laat gedeeltelijk opstijven in de koeling.
  6. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng voorzichtig met de ham. Kruid met zout en peper en spuit in ronde siliconenvormen.
  7. Vries stevig aan en haal uit de vorm.
  8. Week voor de gelei de gelatine in ijskoud water.
  9. Verwarm de bouillon en los er de gelatine in op. Laat afkoelen en meng met de yoghurt en de peterselie. Kruid met zout en peper. Roer er een beetje goudpoeder doorheen zodra het begint te hangen.
  10. Prik de hammousse aan een prikker en haal bevroren tweemaal door de gelei. Zet op een plateau en laat ontdooien.

Ingrediënten

Voor de mousse

  • 140 g beenham
  • 85 g rauwe ham
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 dl slagroom
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de gelei

  • 5 cl krachtige kippenbouillon
  • 2 dl yoghurt
  • 3 blaadjes gelatine
  • versgemalen peper
  • mespuntje fijngehakte peterselie
  • zout
  • goudpoeder

Publicatie datum: 15 september 2019

Meer recepten voor jingle balls