Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm in een ruime pan een beetje olijfolie en fruit er de sjalot met de knoflook in aan.
Voeg de pépites en het kerriepoeder toe en laat even meefruiten.
Blus de pan af met de helft van de bouillon en laat al roerende tegen de kook komen. Blijf regelmatig roeren en voeg telkens wat bouillon toe als het bijna droog is. Laat op deze manier ongeveer 15 minuten garen.
Schep er de mango, mais en koriander doorheen en kruid met zout en peper.
Schep in een schaal, roer er 1 ei doorheen en laat goed afkoelen in de koelkastuks
Vorm er mooie bolletjes van en plaats nog even terug in de koelkastuks
Schep de tarwebloem in een schaaltje. Doe het losgeklopte ei in een andere schaal en vul een derde schaaltje met panko dat gemengd is met een beetje kerriepoeder en eventueel een extra snufje chilipoeder of gerookt paprikapoeder.
Haal de risottoballetjes door de tarwebloem, schud goed af en rol door het losgeklopte ei. Zorg dat ze rondom goed bedekt zijn.
Rol ten slotte rondom door de panko en zorg ervoor dat het overal goed bedekt is.
Verwarm de friteuse voor op 170°C en frituur er de risottoballetjes mooi goudbruin in.
Laat goed uitlekken en bestrooi met een snufje zout.
Serveer er eventueel mangochutney als dipsaus bij.
Tip Serveer er eventueel mangochutney als dipsaus bij.