Pépites risottoballetjes

Krokante risottoballetjes van pépites met mango en mais
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
3

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een ruime pan een beetje olijfolie en fruit er de sjalot met de knoflook in aan.
  2. Voeg de pépites en het kerriepoeder toe en laat even meefruiten.
  3. Blus de pan af met de helft van de bouillon en laat al roerende tegen de kook komen. Blijf regelmatig roeren en voeg telkens wat bouillon toe als het bijna droog is. Laat op deze manier ongeveer 15 minuten garen.
  4. Schep er de mango, mais en koriander doorheen en kruid met zout en peper.
  5. Schep in een schaal, roer er 1 ei doorheen en laat goed afkoelen in de koelkastuks
  6. Vorm er mooie bolletjes van en plaats nog even terug in de koelkastuks
  7. Schep de tarwebloem in een schaaltje. Doe het losgeklopte ei in een andere schaal en vul een derde schaaltje met panko dat gemengd is met een beetje kerriepoeder en eventueel een extra snufje chilipoeder of gerookt paprikapoeder.
  8. Haal de risottoballetjes door de tarwebloem, schud goed af en rol door het losgeklopte ei. Zorg dat ze rondom goed bedekt zijn.
  9. Rol ten slotte rondom door de panko en zorg ervoor dat het overal goed bedekt is.
  10. Verwarm de friteuse voor op 170°C en frituur er de risottoballetjes mooi goudbruin in.
  11. Laat goed uitlekken en bestrooi met een snufje zout.
  12. Serveer er eventueel mangochutney als dipsaus bij.

Tip Serveer er eventueel mangochutney als dipsaus bij.

Ingrediënten

  • 150 g pépites kikkererwten & mais
  • ½ gesnipperde sjalot
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 250 g goentebouillon
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el verse mangoblokjes
  • 2 el uitgelekte maiskorrels
  • 1 tl fijngesneden koriander
  • 1 ei
  • 3 el tarwebloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 grote el panko
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2019

Meer recepten voor jingle balls