Krokante Argentijnse garnalen

Krokante Argentijnse garnalen
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de garnalen goed ontdooien, snijd over de bolle kant van de staart in en verwijder het darmkanaal. Dep ze droog op keukenpapier en kruid met zout en peper.
  2. Rol de vellen brickdeeg samen op en snijd nu zo dun mogelijk, zodat er heel fijne lintjes ontstaan.
  3. Pureer het vruchtvlees van de avocado met de mayonaise en de limoenrasp en kruid met zout en peper.
  4. Klop het ei los met het sesamzaad, zout en peper en haal er de garnalen doorheen.
  5. Rol de lintjes brickdeeg zo strak mogelijk rondom de garnalen en frituur mooi goudbruin en krokant in hete frituurolie.
  6. Spuit er kleine dopjes van de avocadomayonaise op.

Ingrediënten

  • 12 Argentijnse garnalen
  • 2 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 1 tl zwarte sesamzaad
  • 2 el Japanse mayonaise
  • ½ avocado
  • rasp van ¼ limoen
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019

Meer recepten voor jingle balls