Plaattaart van tomaten met truffelburrata

Plaattaart van tomaten en truffelburrata met pesto en oregano. 

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de plak deeg op een bakplaat en smeer rijkelijk in met de pesto. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de kleine tomaatjes doormidden en snijd grotere exemplaren in dikke plakken.
  4. Verdeel de tomaten naar eigen inzicht over de voorgebakken bodem en ris er de oregano overheen. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  5. Bak de taart nog ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin in de oven.
  6. Leg er de burrata op, besprenkel met de olijfolie en maal er nog wat peper over.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 plak Tante Fanny hartige taartdeeg
  • 1 kg diverse tomaten
  • 6 el verse pesto
  • 4 takjes oregano
  • 1 truffelburrata
  • Olijfolie Nuñez de Prado
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020

Gerelateerde recepten