Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg het deeg op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg rondom iets op, zodat een soort verhoging ontstaat en bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng de zure room met ⅔ van de groene kruiden en kruid met zout en peper.
Schil de beide soorten asperges en snijd in de lengte in vieren.
Smeer de voorgebakken bodem in met de crème en verdeel er de gerookte zalm over.
Leg er een mooi motief van de asperges op en bak de plaattaart nog 15 minuten in de oven.
Wrijf de hardgekookte eieren door een grove zeef of vergiet en bestrooi er de plaattaart mee.
Strooi er de rest van de groene kruiden overheen en maal er ten slotte nog wat versgemalen peper over. Garneer eventueel met enkele roosjes gerookte zalm.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
1 plak Tante Fanny hartige taartdeeg
4 el zure room
3 el fijngesneden groene kruiden (dragon, kervel, platte peterselie)