Miniquiche van rode biet

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C onderwarmte.
  2. Steek ronde plakken uit het quichedeeg en bekleed er de binnenkant van muffinvormen mee. Zorg dat de vormpjes zo strak mogelijk bekleed zijn.
  3. Meng in een kom de eidooiers met de kookroom, de specerijen en de geraspte kaas en kruid na met zout en peper.
  4. Schil de bieten en schaaf deze op de mandoline in mooie, dunne plakken. Snijd de plakjes iets bij, zodat 1 kant vlak is.
  5. Schenk de dooiermassa tot de helft in de muffinvormpjes.
  6. Rol de plakjes met de ongesneden kant naar boven zeer strak op als een roos en druk in de muffinvormpjes.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar. Test met een scherp mesje of de vulling gaar is, het mesje komt er dan schoon uit.
  8. Haal de muffins uit de vorm en bak nog heel even zonder vorm, zodat het deeg nog iets krokanter kan worden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ plak Tante Fanny quichedeeg
  • 4 rode bieten
  • 4 eidooiers
  • 1 dl kookroom
  • 50 g geraspte gruyèrekaas
  • 1 kleine tl ras el hanout
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020

Gerelateerde recepten