Iconic bun met zoete aardappel

Meergranenpuntje met spread van zoete aardappel, gegrilde zoete aardappel en chips van zoete aardappel

Gang
Hapje Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels en snijd er 12 plakken van ongeveer 5 mm dik van.
  2. Blancheer de plakken kort, laat vervolgens uitwasemen en besprenkel met olijfolie.
  3. Gril de plakken in een grillpan tot ze een mooi motief hebben en beetgaar zijn. Kruid met zout en peper.
  4. Schaaf de rest van de zoete aardappel flinterdun en frituur tot goudbruine en krokante chips in de friteuse. Laat goed uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Snijd de broodjes open en smeer de onderste helft in met de zoete-aardappelspread.
  7. Verdeel er de gegrilde aardappel over en top met de aardappelchips.
  8. Bestrooi ten slotte met een beetje peterselie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 minimeergranenpuntjes
  • 4 flinke el zoete-aardappelspread
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 tl fijngesneden peterselie
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 18 maart 2022

Gerelateerde recepten