Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Blancheer de venkel, selderij en knoflook 3 minuten in water met wat zout. Giet af en koel af in ijswater. Laat uitlekken. Draai er met de overige groenten in een blender een dikke soep van (voeg eventueel wat water toe als het te dik is). Breng op smaak met zout en de appelazijn en maak het wat ‘romiger’ door circa 40 ml olijfolie toe te voegen. Zet afgedekt in de koeling om door en door koud te worden.
Besprenkel de plakjes brood met de overige olijfolie en bak in maximaal 5 minuten goudbruin in een oven van 180°C. Laat afkoelen.
Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met extra zout en appelazijn en voeg wat versgemalen peper toe. Verdeel het over bordjes of kommetjes en garneer met de erwten, bonen, peultjes, uienkonfijt en komkommer. Besprenkel naar smaak met wat olijfolie en maak af met een takje kervel. Serveer met de croutons.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Gazpacho
1 kleine venkelknol, in plakken
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1 teentje verse knoflook
4 takjes dragon
2 groene tomaten, in stukken
1 kleine groene paprika, zonder zaadjes, in stukken
1 komkommer, geschild en zonder zaadlijst, in stukken