Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Rooster de pistachenoten op een bakplaat 10 minuten in een oven van 150°C. Schud af en toe om. Laat een half uur afkoelen. Draai ze met de suiker in de keukenmachine tot een fijne puree. Schraap af en toe de randen schoon en let erop dat het niet te warm draait (dan maal je de olie eruit). Als het te veel gaat glimmen, laat het dan weer afkoelen voor je verder maalt.
Breng de melk, room, suiker en glucosestroop aan de kook. Roer er van de warmtebron af de helft van de pistachepuree door (gebruik de rest in een ander recept, bijvoorbeeld in een dressing of bij aardbeien met slagroom). Laat afkoelen en zet dan afgedekt 3 uur in de koeling. Schep alles door en draai er in de ijsmachine ijs van.
Maal de norivellen fijn in de keukenmachine en zeef het geheel.
Schep het ijs in hoorntjes, glazen of bakjes en bestrooi met het noripoeder.