Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de drop, 200 ml melk en 50 g basterdsuiker en zet afgedekt 1 dag in de koeling. De suiker lost op, de drop wordt zacht.
Meng de overige melk met de room, glucosestroop, kardemom en rozemarijn en verwarm op lage stand. De stroop lost op en de kardemom en rozemarijn geven smaak. Breng bijna aan de kook en draai de warmtebron uit. Laat een uur staan.
Schenk het dropmengsel in een pan en zeef het kardemommengsel erboven. Roer rustig door. Maal het geheel in een blender glad. Roer de eidooiers in een kom glad. Breng het dropmengsel aan de kook. Schenk het kokendhete mengsel al roerend bij de dooiers en klop even door. Schenk alles terug in de pan en laat op heel lage stand nog even al roerend doorwarmen tot 80°C. Zet de pan in ijswater (anders gaart het door) en laat al roerend afkoelen. Laat afgedekt minimaal 3 uur in de koeling staan. Draai er een ijs van. Schep in hoorntjes, glazen of bakjes.