Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen op een temperatuur van ongeveer 150 °C.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Snijd het stokbrood in plakjes, leg op een bakplaat en besprenkel lichtjes met olijfolie. Kruid met zout en peper en bak in ongeveer 8 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Bak de streaky bacon even mee, zodat deze lekker krokant wordt.
Haal eventueel de buitenste bladeren van de little gem en snijd in de lengte doormidden. Laat het ‘kontje’ er wel aan zitten, daardoor valt de sla niet uit elkaar.
Prak 4 ansjovisfilets met een beetje olijfolie en kruid met versgemalen peper. Smeer er de gesneden kant van de slaatjes mee in.
Grill de slaatjes op de gesneden kant direct boven de kooltjes tot ze mooi beginnen te kleuren. Draai om en grill nog 2 minuten aan de andere kant.
Dresseer de gegrilde sla op een schaal en verdeel er de ansjovisfilets, de streaky bacon en de croutons over.
Schaaf er met een dunschiller plakjes Parmezaanse kaas overheen en lepel er ten slotte de dressing overheen.