Huisgemaakte coleslaw

Lichtgerookte coleslaw van rode en witte kool

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4 5 6
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Schaaf of snijd de rode en witte kool zo fijn mogelijk en schep in een kom.
  2. Schil de winterwortel en rasp fijn. Voeg toe aan de kool.
  3. Snijd de krulpeterselie ragfijn en voeg eveneens toe aan de groenten.
  4. Maak de groenten aan met het sap en de rasp van de citroen, de mayonaise en de gerookte olie en kruid rijkelijk met zout en peper.
  5. Laat de salade nog minimaal 1 uur doortrekken in de koelkast voor het serveren.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g rode kool
  • 400 g witte kool
  • 1 winterwortel
  • ½ bos krulpeterselie
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 4 flinke el mayonaise
  • 1 el gerookte olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten