Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de doperwten in een puntzeef een paar minuten op de hete kolen van een barbecue. Leg de verschillende kleuren radijs in een mooi patroon. Snijd er met de steekring vier cirkels uit. Draai alle ingrediënten voor de tarama in een keukenmachine tot een mooie dikte. Verhit alle berberespecerijen kort in een hete pan en maal ze vervolgens fijn in een koffiemolen.
Meng in de foodprocessor de zwarte knoflook met een beetje water en een beetje olie tot er een crème van een mooie dikte ontstaat.
Verwarm in een pan alle ingrediënten voor de cantharellen, behalve de cantharellen zelf, de ui en de knoflook. Voeg dan de cantharellen, gebrande knoflook en ui toe en laat een paar seconden sauteren. Laat afkoelen en zet in de koeling (de gepekelde cantharellen die je voor dit recept niet gebruikt kun je maanden bewaren).
Meng de tonijn, doperwten, sjalot, bieslook, 40 gram van de cantharellen, 4 gram van de berberespecerijen en de citroenrasp. Voeg zout en olijfolie toe naar wens.
Zet de steekring midden op het bord en schep er per bord 25 gram tarama in. Schep het tonijnmengsel erbovenop, voeg vervolgens een paar dotjes zwarte-knoflookcrème toe en leg tot slot de radijsring erop.
Ingrediënten
80 g verse doperwten, gedopt
1 red meat radijs, dun gesneden
1 green meat radijs, dun gesneden
1 blue meat radijs, dun gesneden
12 teentjes zwarte knoflook
olie, naar eigen inzicht
300 g tonijn (sashimi-kwaliteit), in blokjes gesneden
Risotto met geroosterde pompoenstukjes, 'nduja en parmezaan. Bestrooid met pangrattato, kleine stukjes 'nduja, buffelmozzarella en eventueel gefrituurde salieblaadjes.