Corn tortillas met gamba

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Mexicaans
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de Tortilla’s goudbruin in zonnebloemolie en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Gebruik de overige olie om de garnalen met de gesneden knoflook te bakken. Doe dit kort.
  3. Doe de (gesneden) chipotle erdoorheen en haal dan van het vuur.
  4. Maak de guacamole: Snijdt de avocado in kleine blokjes, tomaat in blokjes en fijngesneden koriander en pers de limoen boven dit mengsel uit. Voeg zout naar smaak toe.
  5. Voor de opmaak: De taco op bord en plaats daar de ijsbergsla op en de gamba’s.
  6. Garneren met guacamole en jalapeno peppers.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100g chili chipotle
  • 500g grote garnalen
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • half bosje koriander
  • 1 tomaat
  • 8 corn tortillas
  • 100ml zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • ijsbergsla
  • halve paprika rood
  • jalapeño pepers

Publicatie datum: 07 oktober 2022