Tacos met kip en achiote paste

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Mexicaans
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met zout en peper en zet kort aan in pan/braadslee.
  2. Doe de Anchiotepasta, rode ui, knoflook, koriander, komijn, oregano, chilipoeder, kippenbouillon, sap van de sinaasappel en limoen in een blender.
  3. Doe dit mengsel op de kip in de braadslee en plaats in oven of pan op vuur totdat goed gaar is.
  4. Haal de kip uit de ovenschaal/pan en pluk de kip. Zet dan weer de geplukte kip in de braadslee/pan.
  5. Laat dit nu nog 20 min pruttelen totdat de saus ingedikt is.
  6. Plaats de taco’s in de oven voor 5 minuten.
  7. Haal de taco’s uit de oven en vul ze met gesneden ijsbergsla en de geplukte kip.
  8. Garneren met limoen, jalapeño en guacamole.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 550g kippendijfilet
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetl koriander
  • 1 eetl komijn
  • 1 eetl oregano
  • 200ml kippenbouillon
  • 1 sinaasappel
  • halve limoen
  • 100g suiker
  • 1 thl. chilipoeder
  • 100g achiotepaste
  • 8 taco shells
  • ijsbergsla
  • guacamole
  • salsa saus
  • jalapeño

Publicatie datum: 07 oktober 2022