Arepa patacon

De arepa is een typisch broodje uit de Venezolaanse en Colombiaanse keuken gevuld met sukadevlees.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Verhit voor het stoofvlees de olijfolie en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de wijn, sjalotten, knoflook, rozemarijn, tijm en gumbo-cajunkruiden toe en laat dit ongeveer 3 uur stoven.
  2. Meng voor de arepa 500 ml lauwwarm water met de suiker, runderfond en boter tot alles is opgelost en er een gladde mix is ontstaan. Voeg beetje voor beetje het maismeel toe tot er een vast deeg ontstaat. Voeg eventueel een eetlepel warm water of wat geraspte kaas toe om het deeg smeuïger te maken. Maak kleine balletjes van het deeg en druk deze plat tot cirkels van ongeveer 1 centimeter dik. Verhit wat zonnebloemolie of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de arepa aan beide kanten in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Leg de gebakken arepa op borden en leg er wat runderstoof op. Bak de plakjes banaan in een koekenpan. Voeg de suiker toe en leg de bananen boven op de arepa.
  4. Garneer met wat ananaschutney en cress.

Ingrediënten

Runderstoof:

  • olijfolie
  • 500 g sukade, in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 500 ml rode wijn (kookwijn)
  • 5 sjalotten, gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 3 el gumbo-cajunkruiden

Arepa:

  • 1 el suiker
  • 20 g runderfond (poeder)
  • 1 tl boter
  • 1 kopje maismeel
  • 1 scheutje olie
  • ½ bakbanaan, in plakjes
  • 1 tl suiker
  • ananaschutney voor garnering
  • cress voor garnering

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant