Veluwse pannegies

Pannegies is een oud Veluwse benaming voor een stoofpot van vlees. In het Veluws betekent pannegie, pannetje. Een heerlijk gerecht Veluws stoofpotje.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een braadpan en bak hierin het vlees op hoge stand bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de gesnipperde uien glazig.
  2. Zet de warmtebron laag en voeg de wijn, het laurierblad en het vlees toe. Strooi de bloem over het vlees en roer goed door elkaar. Voeg de bouillon toe en roer nogmaals goed.
  3. Laat minimaal 1,5 uur stoven op lage stand, met het deksel op de pan.
  4. Voeg dan de groenten toe en kook ze enkele minuten mee tot ze beetgaar zijn.

Ingrediënten

  • 600 g sukadelappen, in stukken van 2 x 2 cm
  • 50 g roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 4 el bloem
  • 300 ml bouillon
  • ½ knolselderij, in brunoise
  • 200 g wortels, in brunoise

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant