Grieks pita-stapeltje

Snel en gemakkelijk te bereiden: een Grieks pita-stapeltje met o.a. asperges, tonijn en komkommer. De disposables van Take Dis zijn heel geschikt voor een pitabroodje met toppings.

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
2 3 4
Type Keuken
Grieks
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de pita’s 2-3 minuten op 180°C. Blancheer de groene asperges 2 minuten. Laat de tonijn iets uitlekken. Snijd de komkommer en radijs in flinterdunne plakjes.
  2. Beleg 2 pita’s met de komkommer, wat radijs en wat bloemensla en verdeel hierover de tonijn. Besprenkel met de limoen-koriandermayonaise. Stapel de pita’s op elkaar.
  3. Decoreer op de laatste pita een mooi boeket van bloemensla, de overige radijs en de groene asperges. Plaats de pita bovenop de andere belegde pita’s en garneer met toefjes limoen-koriandermayonaise. Serveer als shared gerecht voor 2 personen of snijd in punten als snack voo circa 6 personen.

Ingrediënten

  • 3 Griekse pita’s 15 cm
  • 5 groene asperges, schoongemaakt
  • 1 blik (185 g)Grand Gérard tonijn op olie
  • 1 komkommer
  • 200 g radijs
  • 100 g sla met bloemen
  • O’Life culinaise limoen-koriander, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 25 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant