Kwartels met aardappel-kaasgratin

In deze tray bake worden met tijm en rozemarijn gekruide wartels begeleid door een stevige aardappel-kaasgratin op basis van kaasfondue. Venkel zorgt voor balans.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
10 minuten
Oventijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kwartels aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Vul de kwartels met de tijm en 4 takjes rozemarijn. Maak van de rest van de rozemarijn een ‘kwastje’ door ze bij elkaar te binden.
  2. Leg de kwartels op een bakplaat. Leg de helft van de aardappels dakpansgewijs op de bakplaat. Verdeel de helft van de kaasfondue er in stukjes over. Leg hierop de andere helft van de aardappels en de rest van de kaasfondue. Leg de parten venkel erbij en bestrijk alles met behulp van het rozemarijnkwastje met olijfolie. Zet alles 25 minuten in een oven van 200°C. Laat voor het serveren nog 10 minuten rusten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 4 kwartels
  • 500 g voorgekookte aardappelplakjes
  • 200 g kaasfondue
  • 1 venkel, in parten
  • 4 el olijfolie

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant