Paella plus

Goed gevuld, goed op smaak en goed in balans: deze paella heeft het allemaal. Van kip tot mosselen en van garnalen tot kokkels, er is voor elke tafelgenoot wat wils.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Prik de paellaschaal in met een vork en warm 5 minuten in de magnetron op 1000 watt. Verwijder de gare mosselen, garnalen en stukken kippendij en zet apart. Meng de paella met de sugar snaps en tomaat en verdeel over een bakplaat.
  2. Pluk het vlees van de kip en voeg dat toe. Leg de grote garnalen op de paella en zet 5 minuten in een oven van 180°C.
  3. Verdeel de mosselen en kokkels erover en zet nog 8 minuten terug in de oven (of tot de mosselen en kokkels net open staan).
  4. Voeg de apart gezette gare mosselen en garnalen weer toe en zet nog een minuut in de oven. Serveer met de rauwe zeekraal en aioli.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1,2 kilo paella Valenciana
  • 200 g sugar snaps, in reepjes
  • 400 g tomaat, in brunoise
  • 4 grote rauwe, ongepelde garnalen
  • 400 g mosselen, goed gespoeld
  • 250 g kokkels, goed gespoeld
  • 100 g zeekraal, eventuele harde onderkant afgesneden
  • potje aioli

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant