Rundertartaar met truffelmayonaise en kwartelei

Deze smakelijke tartaar dient als voorgerecht en wordt geserveerd in kant-en-klare krokante bakjes. Extra luxe komt van ingrediënten als kwartelei en een truffelmayonaise gemaakt door truffeltapenade met mayonaise te mengen.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de kwarteleitjes 90 seconden en koel ze af in ijswater. Leg ze in een klein kommetje, voeg de azijn toe en vul aan met water zodat ze onder staan. Laat 30 minuten staan. Door het zuur wordt het schilletje helemaal zacht en kun je het zachte eitje makkelijk pellen.
  2. Snijd intussen het staartstuk in kleine brunoise en hak met een scherp mes tot tartaar. Meng er de kruidenpasta door. Laat afgedekt op keukentemperatuur een kwartier staan. Proef en voeg naar smaak meer van het kruidenmengsel of wat peper en zout toe.
  3. Meng de mayonaise met de truffeltapenade. Schep de tartaar in de bakjes, schep er een lepeltje truffelmayonaise op. Snijd de kwarteleitjes door en leg de 4 mooiste helften op de tartaar. Serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 kwarteleitjes
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 240 g staartstuk (zonder vet)
  • 2 tl kruidenpasta Tartaat
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl truffeltapenade
  • 4 krokante bakjes

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant