Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af.
Leg ⅔ van de asperges in een brede pan, zet net onder met water en voeg er een snuf zout en een klontje roomboter aan toe. Breng aan de kook, laat 4 minuten pruttelen en draai dan het vuur uit. Laat de asperges even doortrekken in het hete water.
Snijd de krieltjes doormidden, zet op met gezouten water en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af, voeg er een klontje roomboter en fijngesneden peterselie aan toe en dek af met een deksel.
Snijd van de helft van de gekookte asperges de kopjes eraf en brand af met behulp van een crèmebrûléebrandertje. Kruid met zout en peper.
Snijd de stengels van die asperges in dunne plakjes en maak aan met gerookte olijfolie, verse peterselie, citroensap en -rasp, peper en fleur de sel. Houd apart als een salade.
Verwarm een grillpan en gril er op middelhoog vuur de rauwe asperges in tot deze beetgaar zijn en een mooi grillpatroon hebben. Voeg er 2 takjes geriste tijm aan toe en kruid met peper en fleur de sel.
Snijd het rack van zuiglam in losse koteletjes en gril deze met de rest van de tijm in een grillpan tot een mooi grillpatroon is ontstaan. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
Dresseer de krieltjes, de gekookte asperges, de gefermenteerde asperges, de geroosterde kopjes, de aspergesalade en de gegrilde asperges harmonieus op een plank en leg er de gegrilde lamskoteletjes tussen.