Smørrebrød

Brunchplank met een Scandinavische twist

Gang
Bijgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de kwarteleieren 4 minuten in kokend water, giet af, laat schrikken en pel ze. Snijd doormidden.
  2. Maak de rode ui schoon, snijd in zeer dunne ringen en marineer minimaal 15 minuten in de rodewijnazijn.
  3. Schep de verschillende salades en de hüttenkäse in schaaltjes. Haal de blaadjes witlof los van elkaar.
  4. Dresseer de zalm, de forel en de rivierkreeftstaartjes op een grote plank en leg er het knäckebröd en het roggebrood bij. Zet er de schaaltjes met salade bij. Kruid de hüttenkäse met versgemalen peper en zout.
  5. Garneer met de plakjes citroen, kapperappels, topjes dille, gemarineerde rode ui en blaadjes witlof.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 kwarteleieren
  • 1 rode ui
  • 4 el rodewijnazijn
  • 1 stronkje witlof
  • 140 g gerookte forelfilet
  • 125 g gekookte rivierkreeftstaartjes
  • 200 g gravad lax
  • 125 g krab/surimisalade
  • 125g kreeftsalade
  • 125 warmgerookte zalmsalade
  • 4 el hüttenkäse
  • 12 Leksands knäckebröd (diverse soorten)
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 4 el uitgelekte kapperappels
  • 4 topjes verse dille
  • 4 plakjes citroen
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 06 maart 2023