Late Night Snack

Borrelplank met een knipoog naar het Midden-Oosten

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4 5 6 7 8
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur en bak het flatbread af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en rooster er de kikkererwten goudbruin in. Voeg het paprikapoeder toe en kruid met zout en peper. Dresseer in een schaaltje met prikkertjes.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak er de gyoza in aan op de platte kant. Blus af met een scheutje water als het mooi gekleurd is. Laat pruttelen tot al het water is verdampt.
  4. Frituur de kiptenders en de dim sum volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Maak de radijsjes schoon en snijd doormidden. Haal de blaadjes witlof los van elkaar en dresseer met de crème met rode biet op een plank.
  6. Dresseer er de dim sum, kiptenders, gyoza en geroosterde kikkererwten bij.
  7. Schep de verschillende dips en sausjes in schaaltjes en leg bij de snacks op de plank.
  8. Snijd het flatbread in stukjes en leg eveneens op de plank. Garneer ten slotte met de radijsjes en eventueel wat topjes koriander en granaatappelpitjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g uitgelekte kikkererwten
  • 8 radijsjes
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 kiptenders pesto
  • ½ doos dim sum garnalenassortiment
  • 12 gyoza chicken
  • 1 flatbread
  • 4 el ktipiti
  • 4 el tomaat tartaardip
  • 4 el kaascrème rode biet
  • 2 el Japanse sesamsaus
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 06 maart 2023