Cilbir

Gepocheerd eitje met Turkse yoghurt, specerijenolie en auberginedip

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm een klein beetje van de olijfolie in een steelpan en voeg er de chilistrips, het paprikapoeder en het komijnzaad aan toe. Fruit kort aan, neem van het vuur en voeg er de rest van de olijfolie aan toe. Laat minimaal 2 uur (maar beter nog een nacht) doortrekken.
  2. Verwarm de oven voor op 185°C en bak het flatbread af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Roer de Turkse yoghurt los en kruid met zout en peper.
  4. Breng in een hoge pan water aan de kook en voeg er een flinke snuf zout en een scheut azijn aan toe. Draai het vuur iets lager.
  5. Breek de eieren afzonderlijk van elkaar in kleine koffiekopjes. Laat 1 voor 1 voorzichtig in het water zakken en pocheer de eieren 3,5 minuut. Schep uit de pan en dep goed droog.
  6. Smeer een mooie streep van de yoghurt op het bord en smeer daar een streep van de eggplant dip in.
  7. Leg er het warme gepocheerde ei op en lepel er rijkelijk de specerijenolie overheen.
  8. Garneer met topjes munt en dille en serveer met het gebakken flatbread.

TipGebruik de overige takjes munt om een grote kan sangria van te maken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 Groene Hen eieren
  • 8 el Turkse yoghurt
  • 4 flinke el Mediterranean eggplant
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes dille
  • 1 dl goede olijfolie
  • 1 tl chilistrips
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 flatbreads
  • scheutje azijn
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 28 februari 2023