Omurice met salade van jasmijnrijst

Tornado-omelet met een lauwwarme salade van jasmijnrijst en sesamsaus

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en maak aan met de sushiazijn en enkele druppels sesamolie.
  2. Schil de winterwortel en snijd in zeer fijne blokjes. Snijd de bieslook fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Meng door de rijst en voeg nog een beetje zwart sesamzaad toe.
  3. Dresseer een mooi bolletje van de rijst op het bord.
  4. Klop de eieren los in een kom met peper en zout en een paar druppels sesamolie.
  5. Verwarm een beetje olie in een antiaanbakpan en schep er ¼ van het losgeklopte ei in.
  6. Draai met behulp van een pincet of 2 eetstokjes de omelet in wording als deze licht begint te stollen en draai telkens een beetje bij, zodat een soort van ‘draaikolk’ ontstaat.
  7. Laat voorzichtig op de rijst glijden en bereid op deze manier 4 omeletjes.
  8. Top de omurice met de sesamsaus, topjes koriander en het geroosterde sesamzaad. Serveer er de zeewiercrackers bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6 Groene Hen eieren
  • scheutje melk
  • 160 g jasmijnrijst
  • 2 stengels bosui
  • ⅙ bosje bieslook
  • ¼ winterwortel
  • 2 el sushiazijn
  • 4 takjes koriander
  • 4 el Japanse sesamsaus
  • 2 tl geroosterd zwart sesamzaad
  • 1 zakje zeewiercrackers
  • sesamolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 28 februari 2023