Salade van Hollandse groenten met zachte geitenkaas

Salade van Hollandse groenten met doperwtencrème en zachte, Brabantse geitenkaas.

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Kook de doperwten 5 minuten in een pan met ruim water en zout. Draai de doperwten fijn met de roomboter, zeezout en eventueel nog wat kookvocht.
  2. Schil de minibiet en kook deze gaar in ruim kokend water met zeezout. Maak de groene asperges, de bospenen en de haricots verts schoon en blancheer deze afzonderlijk van elkaar beetgaar. Breng de groenten op smaak met olijfolie en een klein beetje peper en zout.
  3. Dresseer de lauwwarme doperwtencrème royaal in een diep bord of kom. Dresseer de groenten afzonderlijk speels op het gerecht. Garneer het gerecht af met babyspinazie, gesneden blaadjes roodlof en de bleekselderijtopjes.
  4. Verbrokkel de geitenkaas erover en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250 g doperwten (diepvries)
  • 100 g gezouten roomboter
  • zeezout, naar eigen inzicht
  • 6 minibietjes
  • 8 groene asperges
  • 4 oranje bospenen
  • 4 gele bospenen
  • 100 g haricots verts
  • olijfolie, naar eigen inzicht
  • 50 g babyspinazie
  • 1 stronkje roodlof
  • toppen van bleekselderij, naar eigen inzicht
  • 120 g zachte Brabantse geitenkaas

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant