Bladerdeeg kerstboom met spinazie

Bladerdeeg kerstboom met spinazie en champignons.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten
Oventijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in blokjes en hak de champignons in stukjes. Fruit de ui in een pan met olijfolie en voeg de gehakte champignons en spinazie toe. Breng op smaak met zout en voeg, zodra de groenten gaar zijn, de room en geraspte kaas toe.
  2. Leg een vel bladerdeeg uit en bedek met de spinazieroom. Leg vervolgens het andere vel bladerdeeg erop en leg ze symmetrisch op elkaar.
  3. Snijd in de vorm van een kerstboom zoals te zien is in de video.
  4. Bestrijk de kerstboom met het losgeklopte ei en bak 20-30 minuten op 170°C.
×

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1/2 ui
  • 200gr champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 ei
  • Zout
  • 200ml kookroom
  • 100gr geraspte kaas
  • 30gr verse spinazie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 30 maart 2024

Cuatro Rayas

Proef de essentie van Spanje: smaak, kleur, intensiteit, frisheid en kracht.