Pompoenrisotto

Pompoenrisotto met kaas en kippenboullion. Heerlijk in combinatie met Cuatro Rayas Red Organic.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
3
Type Keuken
Italiaans
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui met zout en peper in een pan met de helft van de boter en voeg dan de pompoen toe.
  2. Als de pompoen gaar is, voeg je de rijst toe en laat deze een paar minuten bruin worden.
  3. Voeg geleidelijk hete kippenbouillon toe, in batches, en roer regelmatig.
  4. Terwijl de rijst de bouillon absorbeert, blijf je meer bouillon toevoegen totdat de rijst gaar is tot een romige textuur.
  5. oeg de resterende boter toe samen met de cheddarkaas en meng tot de gewenste textuur is bereikt.
  6. Doe de geraspte Goudse kaas in een aparte pan, laat deze aan beide kanten een korst vormen en serveer deze vervolgens op de risotto.
×

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100g risottorijst
  • kippenboullion
  • 1/2 gesneden ui
  • 300g gesneden pompoen
  • 120g boter
  • 100g geraspte cheddar
  • 50g geraspte Gouda kaas
  • peper en zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 30 maart 2024