Gourmet BBQ burger

Redefine burger met blauwe kaas en peer

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Karameliseer de peren. Schil de peren en snijd ze dun. Doop de plakjes peer in suiker om te bedekken.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de plakjes peer in de verwarmde pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot de suiker karamelliseert en de peren goudbruin zijn. Haal de peren uit de pan en zet ze apart tot gebruik.
  3. Bereid de honing-aioli. Meng in een kleine kom de mayonaise, honing of Silan, zout, balsamicoazijn en geraspte citroenschil tot een glad mengsel. Zet apart tot gebruik.
  4. Bereid de Redefine Premium burgers voor. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers gedurende 6 minuten in een afgedekte pan, waarbij je ze af en toe omdraait, tot ze mooi bruin zijn en gaar. Je kunt de kookinstructies op de verpakking van het product als richtlijn gebruiken.
  5. Rooster de hamburgerbroodjes lichtjes.
  6. Verkruimel de blauwe kaas in een kleine kom.
  7. Bouw je hamburgers. Besmeer de geroosterde broodjes royaal met honing-aioli. Plaats een burger bovenop, gevolgd door plakjes rode ui. Bestrooi met verkruimelde blauwe kaas en leg er plakjes gekarameliseerde peer bovenop. We raden aan de peren te besprenkelen met honing of Silan. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer met een bijgerecht van friet en aioli.

Tip

Om het recept veganistisch te maken, gebruik je ahornsiroop in plaats van honing en vervang je de mayonaise en blauwe kaas door plantaardige alternatieven.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 verpakking Redefine Premium Burgers
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 peren
  • 50 g suiker
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels mayonaise*
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • ½ tl zout
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 tl honing* of ahornsiroop
  • Geraspte citroenschil
  • 30g blauwe kaas*

Publicatie datum: 15 augustus 2024

Gerelateerde recepten

*Bevat geen dierlijke ingrediënten

Ontdek het nieuwe vlees*

Ontwikkeld in samenwerking met, en omarmd door chef-koks, slagers en vleesexperts wereldwijd.