Amsterdam | Loof Catering
Bruck Goede
Klanten kunnen per dag bestellen en hoeven daardoor minder weg te gooien. Het is een van de manieren waarop Loof Catering verspilling voorkomt.
Nadat ik werkervaring had opgedaan bij verschillende horecazaken en evenementen, begon ik te dromen over een eigen zaak. Mijn huidige compagnon Cil was in Los Angeles in aanraking gekomen met de vegan scene. We waren allebei al vegetariër en besloten een stapje verder te gaan en samen een zaak te openen waar we volledig plantaardig zouden koken. Hoewel we van alle kanten gewaarschuwd werden dat Nederland hier niet klaar voor was, liep Meatless District vanaf de opening in 2016 goed. In de begin- jaren was het soms wel lastig om ingrediënten in te kopen, zoals vervangers voor ei. Dat is tegenwoordig veel gemakkelijker. Bij de inkoop letten we ook op de herkomst. Er zijn natuurlijk veel plantaardige producten die toch negatieve invloed hebben op het milieu of op het regenwoud. Zo gebruiken we geen avocado’s meer, omdat die van veel te ver weg worden ingevlogen.
Doordat wij volledig focussen op plantaardig, hebben we geen moeite om personeel te vinden. Veel leerlingen en beginnende koks vinden het interessant om bij ons ervaring te komen opdoen in plantaardig koken. Chefs die een of twee veganistische gerechten op de kaart willen zetten, zou ik adviseren om er écht iets van te maken. Vaak ontbreekt het in die gerechten aan smaak en creativiteit. Denk niet te snel ‘oké, we hebben iets voor veganisten’, maar zorg dat zo’n gerecht echt minstens zo lekker is als de andere gerechten op je kaart. De doelgroep wordt namelijk steeds groter.”