Arnhem, Elst & Nijmegen | Kies•Menu

Bauke Dekker

Bauke Dekker is een van de drie eigenaren van Kies•Menu, een nieuw bezorgconcept met vestigingen in Arnhem, Elst en Nijmegen. Deze Horecaheld maakte een rijkelijk gevulde thom kha kai soep.  

"We willen een landelijke speler worden, dan moet je wel oog hebben voor duurzaamheid"

Bauke Dekker is een van de drie eigenaren van Kies•Menu, een nieuw bezorgconcept met vestigingen in Arnhem, Elst en Nijmegen.  

‘‘Bij Kies•Menu kun je gerechten uit zes verschillende wereldkeukens bestellen.

Op basis van de bezorgtijd en bereidingstijd van de bestelling, rekent onze zelf ontwikkelde software automatisch uit wanneer er met de bereiding moet worden gestart. De verschillende bereidingsstappen worden op een scherm in de keuken gepresenteerd. Hierdoor kan iedereen, ook zonder ervaring, binnen no time de keuken zelfstandig draaien. Dat is mooi, want we willen dit concept via franchise landelijk uitrollen. De recepturen hebben we laten ontwikkelen door gespecialiseerde chefs. De smaak van de gerechten wordt volledig bepaald in de centrale productiekeuken. In de vestigingskeuken wordt er alleen opgewarmd en afgemaakt en worden er verse ingrediënten toegevoegd. Bij onze Tom kha kai kan de klant bijvoorbeeld extra kip bestellen. We houden graag alles zelf in de hand, daarom zijn we ook niet aangesloten bij de grote bezorgplatforms. Niets zo irritant als een bestelling die te laat wordt bezorgd met een stinkende brommer. Vanaf dag één hebben we de ambitie gehad om een landelijke speler te worden. Dan moet je wel oog hebben voor duurzaamheid en milieu. De bezorging is honderd procent elektrisch, onze bedrijfskleding is milieuvriendelijk geproduceerd en onze verpakkingen kunnen deels bij het oud papier en deels bij het gft-afval. De keuze voor duurzaamheid is niet het meest goedkoop, maar het is wel wat klanten van je verwachten. Dat merk je ook in het aandeel vegetarische en veganistische bestellingen, dat langzaam maar zeker groeit. Een vegan gerecht in een plastic bakje leveren? Dan sla je toch echt de plank mis!”

Meer Horecahelden

  • Breda | Nerdish

    Felipe & Marconi Moscoso Cruz

    Deze 'Online foodhall' bezorgt gerechten uit verschillende wereldkeukens vanaf één plek.

  • Den Bosch | Oven Aan, Kom Eraan

    Peter Derks

    Verse ingrediënten, veel groente en alles zelfgemaakt. Dát is waar Peter voor staat!

  • Eindhoven | Dirty Fries

    Hugo van Wandelen

    Bezorging op e-bikes, verpakkingen van suikerriet en frites met luxe vega toppings. Kijk binnen bij Hugo van Dirty Fries uit Eindhoven.

  • Alle Horecahelden

    Van ondernemers en chefs tot gastheren en gastvrouwen. Laat je inspireren door de bevlogen verhalen van deze toppers uit de horeca.

Hot topics