“Tarte tatin” van sjalotjes met hertenhaas en citrusjus

De hartige krokante ‘tarte tatin’ is in combinatie met de citrustonen een prachtige basis voor dit gerecht.

Gang
Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de suiker met een klein beetje water tot karamel.
  2. Verdeel de karamel over de vormpjes (12 cm).
  3. Maak de sjalotjes schoon, halveer ze en verdeel ze over de vormpjes.
  4. Steek het korstdeeg uit met een steker (12 cm) en prik er gaatjes in.
  5. Verdeel de deegplakjes op de sjalotjes.
  6. Bak de sjalottentaartjes in de oven op 180°C gedurende circa 15 minuten.
  7. Snijd de rode ui fijn en fruit deze in weinig olijfolie met de jeneverbes, laurier en de steranijs.
  8. Voeg wat rasp van de sinaasappel toe en pers de sinaasappel uit.
  9. Blus af met sinaasappelsap en voeg de kalfsjus toe.
  10. Laat het geheel ca. 10 minuten rustig trekken.
  11. Kruid ondertussen de herten haasjes van met zout en peper en bak deze mooi rosé in de geklaarde boter.
  12. Snijd de hertenhaasjes in plakjes en passeer de saus.
  13. Haal de taartjes uit de vormen en verdeel ze over de borden.
  14. Verdeel het vlees en de citrus jus en maak het gerecht af met wat korianderolie.
  15. Verdeel het vlees en de citrus jus over de taartjes en maak het gerecht af met wat korianderolie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 850 g kleine sjalotjes
  • 10 plak roomboterkorstdeeg
  • ½ st rode ui
  • 2 st jeneverbessen
  • 1 st laurierblad
  • 1 st steranijs
  • 1 st sinaasappel
  • 2,5 dl Knorr Professional Gebonden Kalfsfond
  • 700 g herten haasjes
  • zout & peper
  • geklaarde boter
  • 40 g koriander olie

Publicatie datum: 15 september 2020